Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

EUROVISION 2010

Μετά από δυο μεγάάλους ημιτελικούς , ήρθε η ώρα να δούμε και τον τελικό το προσεχές Σάββατο . οι συμμετοχές λοιπόν είναι οι εξής :

Πρώτο είναι το Azerbaijan . Συμπαθητικό τραγουδάκι , συμπαθητικό και το κοριτσάκι που το λέει , με αδιάφορο φόρεμα και πολύ ωραίο παπούτσι . Άκρως βαρετό ξεκίνημα , αλλά τουλάχιστον δεν θα κοιμηθούμε γιατί θα περιμένουμε ακόμα τις πίτσες .

Συνεχίζουμε με την Ισπανία . Λίγο παραμύθι , λίγο τσίρκο , κάτι από τα παιδικά μας χρόνια και όλο αυτό από έναν κυριούλη που μου θυμίζει πολύ τον Mika . Αυτό είναι το σημείο που θα φτάσει η πίτσα , οπότε , μπορεί και να μην το ακούσετε .

Έπεται η Νορβηγία με έναν νεαρό που (μάλλον) είναι πολύ ερωτευμένος και δεν καταλαβαίνει ότι αυτό που τραγουδάει είναι βαρετό και ότι δεν με απασχολεί σε ποιον ανήκει η καρδιά του . Επίσης , Έχουν λυσσάξει με τα βιολιά . 5 νοματαίους έχει το δικαίωμα να έχει παρέα του , και οι 5 με βιολιά ..

Μετά τα Stradivarius , στη σκηνή ανεβαίνει η Μολδαβή με ένα κλασικό eurovisionoτράγουδο και ένα artistic βιολί και με ένα σαξοφωνίστα που μάλλον χαίρεται πολύ που παίζει και η χαρά του βγαίνει σε επιληψία .

H αγαπημένη Κύπρος που δεν είδε χαΐρι με τους εγχώριους τραγουδιστές, είπε να εισάγει μερικούς και μετά από 75 χρόνια πέρασε στον τελικό . Το τραγούδι δεν μου αρέσει , αλλά για λόγους πολιτικής ορθότητας , πρέπει να το στηρίξω .

Όγδοο στη σειρά είναι το τραγούδι της Βοσνίας Ερζεγοβίνης . Ωραίο τραγούδι , από αυτά που τα ακούς πολλές φορές για να καταλάβεις ποιο σου θυμίζει μέχρι που βαριέσαι . Καλοντυμένος ο τραγουδιστής αλλά Ντιβάρα . αυτός φοράει κόκκινο σακάκι και αυτοί που κάνουν τα φωνητικά , φορούν μουντά βαρετά ρούχα .

Σειρά έχει ο Βέλγος και η κιθάρα του . Αυτοί οι 2 μόνο , όπως λέει και το τραγούδι . Ωραία κιθάρα , ωραίο τραγούδι που μου θυμίζει μπαλάντα της Disney .

Χμμμμμ.. Δεν έχω αποφασίσει ακόμα αν μου αρέσει το τραγούδι της Σερβίας , το οποίο είναι μετά τη νωχελική κιθάρα του Βέλγου . Νομίζω ότι θα πάει καλά . Γενικώς είναι παρουσία που μένει . Ο τραγουδιστής είναι μια πολύ συμπαθητική κοπελίτσα με ενδιαφέρον ντύσιμο και ιδιαίτερο κούρεμα , και στοίχο που έμεινε στη φίλη μου , και καθιερώθηκε ως λιουμπίτσε .. ακούστε το και θα καταλάβετε .

Η Λευκορωσία είπε να μην ξεχωρίσει , κατεβαίνοντας και αυτή με μπαλάντα που 2 άντρες ντυμένοι κοράκια και 3 γυναίκες ντυμένες πεταλίδες , τραγουδούν για πεταλούδες . Τα σχόλια περιττεύουν …

Μετά την πίτσα έρχεται το παγωτό και μετά τη Λευκορωσία , έρχεται η Ιρλανδία και μία κυρία που πριν από 80 χρόνια πήρε την πρώτη θέση και ελπίζουν να επαναληφθεί η επιτυχία … Μαντέψτε τι τραγουδάει …. Μπαλάντα και αυτή …

Και εκεί που έχεις γλαρώσει , αλλά δεν κοιμάσαι γιατί σου αρέσει το παγωτό και φοβάσαι και ότι θα στάξει στον καναπέ , έρχεται η Ελλάδα να ανάψει λίγο τα αίματα . Συμπαθητικό τραγούδι ( δεν θα το ψήφιζα) και με στοίχους που σου μένουν … ‘’Όπα’’ και το θρυλικό πια.. ‘’Χου!’’

Η Αγγλία στέλνει ένα παιδάκι που κωλοχαίρεται γιατί του κωλοτρίβονται οι χορεύτριες με ένα χλιαρό ποπάκι που θα φορεθεί πολύ από τους έφηβους gay της Ευρώπης .

Γεωργία . Ξυπόλυτη τραγουδίστρια ερμηνεύει μπαλάντα … συγκλονίστηκες ;

Και έρχεται ο αριθμός 14 και η Τουρκία κε ροκάδικο συγκρότημα . Τουλάχιστον δεν είναι μπαλάντα……..

Από τη μία γείτονα , στην άλλη . Η Αλβανία με ένα μάλλον καλούτσικο τραγούδι και μια τραγουδίστρια που μου θυμίζει κάτι από Madonna .

Η Ισλανδία πήρε πολύ σοβαρά το όλο θέμα με το ηφαίστειο και επέλεξε να το εκπροσωπήσει μία κυριούλα που είναι μεγαλόσωμη , ντυμένη ηφαίστειο και με τα κόκκινα μαλλιά της να θυμίζουν λάβα .

Γλυκό τίτλο και αγριευτικό τραγούδι , επέλεξε η Ουκρανία που τραγουδάει sweet people

Στο νούμερο 18 θα ακούσουμε Από τη Γαλλία , το τραγούδι που θα ακούγεται όλο το καλοκαίρι στις παραλίες της Μυκόνου . Δεν είν’ κακό …

Πολύ ωραίο πιάνο , πολύ ωραίο κομμάτι και kinky τραγουδίστρια ντυμένη στα δερμάτινα θα στείλει η Ρουμανία , που λέει να παίξει με τη φωτιά επί σκηνής .. (!)

Τι να πει και η Ρωσία . Φτωχούλι αγοράκι κάνει κανταδούλα και προκαλεί οίκτο …

Την Αρμενία την έπιασε η κρίση και δεν είχε λεφτά να αγοράσει ολόκληρο βερίκοκο , οπότε αγόρασε μόνο το κουκούτσι , το οποίο δεσπόζει πάνω στη σκηνή , όσο η τραγουδίστρια που είναι ντυμένη και αυτή βερίκοκο , τραγουδάει κάτι που θυμίζει κάτι ανάμεσα σε κλαμποτράγουδο και τσιφτετέλι .

Το ροδάκινο ακολουθεί μια χαρούμενη κορασίδα που κανείς ποτέ δεν της είπε οτι τα αγγλικά δεν έχουν γερμανική προφορά . Ο λόγος για το τραγούδι της Γερμανίας που και αυτό υποπτεύομαι ότι θα ψηφιστεί .

Με ένα πιάνο και μια κοπελιά ντυμένη τούρτα , θέλει να μας νανουρίσει η Πορτογαλία με μία ακόμα μπαλάντα .

Ξέρω, ζητάω πολλά , είναι και προχωρημένη η ώρα , αλλά φτάσαμε ως εδώ . κρίμα είναι να κοιμηθείς τώρα , βέβαια τι να κάνεις κι εσύ , αφού και το Ισραήλ , το οποίο , ακόμα δεν έχω καταλάβει τι δουλειά έχει στην Eurovision , στέλνει ένα ακόμα πολύ αργό τραγούδι ….

Ναι είναι γεγονός , τελειώνει η βραδιά . Δανία . αδιάφορο τραγούδι πολύ καλό outfit

Καληνυχτα…

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Poios o logos na asxoli8eis me toso asimanta gegonota...ego gia paradeigma x8es,protimisa na miliso me tin fili mou sto skype(menei e3oteriko giauto)malakizontas kai pinontas 1-2 potorakia baileys...Pl kalitera apo na asxoli8o me tin eurovision...den nomizeis?