Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Μια αλλιώτικη βραδιά ....



Το Σάββατο το βράδυ βρέθηκα μετά από ένα υπέροχο  swing party ,Μαζί με τους Boheme Sauvage και τον Βαγγέλη Δαβιτίδη (εκδότη του περιοδικού Υποβρύχιο που γιόρτασε την Πέμπτη και την Παρασκευή τα 10α γενέθλια του), στο ολοκαίνουριο bar της Αθήνας . Δεν είναι άλλο από το FAUST . Αμέσως μόλις μπήκα στο χώρο ,ένοιωσα την ιδιαίτερη αύρα της cabaret αισθητικής , να με ντύνει με τη ζεστή της αγκαλιά.
Μετά τον διάδρομο βρεθήκαμε στον κυρίως χώρο. Εκεί μεταφερθήκαμε πραγματικά σε μία άλλη εποχή . Σε αυτό συνέβαλλε η διακόσμηση , οι άνθρωποι του μαγαζιού και φυσικά η μουσική . Πρίν σχεδόν το καταλάβουμε ήμασταν με ένα ποτήρι κρασί στο χέρι και λικνιζόμασταν σε ρυθμούς Charleston . Λίγες στιγμές αργότερα οι ρυθμοί της μουσικής μας είχαν τόσο συνεπάρει , που τα πόδια μας , μόνα τους σχεδόν ,τρέχανε παράλληλα με τις νότες των τραγουδιών.
Εκεί συνάντησα και τον Αλέκο Συσοβιτη  με τον οποίο είχα μια πολύ ευχάριστη κουβέντα . Μεταξύ άλλον μου είπε ότι Πριν ενάμιση χρόνο προσέγγισε τον Αλέκο Πετρακη ο οποίος είναι ιδιοκτήτης του Μπαρ-Μπρίκι στην πλατεία Μαβίλη και του 7Jockers στο Σύνταγμα κάνοντας του την πρόταση για να δημιουργήσουν ένα Bar Music Theatre οπου θα περιλαμβάνει σε μια αισθητική Καμπαρέ, Shows πάνω στο Musical, Swing, Jazz,Funky,Afro-Brazilo, Rock και όποιο άλλο καλό είδος μουσικής θεάτρου ή χορού πλαισιώνει μια τέτοια ιδέα. Ο συνδυασμός του θεατρικού λόγου, του χορού, της μουσικής, της βίντεο εικόνας όπως ακόμη και της ζωγραφικής θα είναι το ζητούμενο πάνω στην σκηνή. Επίσης, κάθε βράδυ φιλοξενούν DJs με World Music που συνοδεύουν τα Live η παίζουν ανεξάρτητα απ αυτά. Ψάχνοντας για καιρό τον κατάλληλο χώρο και αφού αποριψανε αρκετούς, βρήκε ένα νεοκλασικό στην Καλαμιωτου 11 και Αθηναιδος 12 δίπλα στην Καπνικαρεα, που αποτελείται απο μια στοά και 3 αυτόνομους χώρους. Έτσι ανοίγουν τις πόρτες τους στον ισόγειο εισερχόμενοι από την στοά που μπορεί να φιλοξενήσει έκθεση εικαστική και βρίσκουμε το Bar όπου το καλό ποτό συνοδεύει τα θεάματα τους. Στον πρώτο όροφο θα δημιουργηθεί ένα Φουαγιέ και χώρος εκθέσεων για ζωγραφική, εικόνα, φωτογραφία και βίντεο με την συνοδεία ποτού και ίσως κρύου πιάτου. Στον δεύτερο θα γίνει ένας χώρος Θεατρικός 65 περίπου θέσεων, ικανός να φιλοξενεί θεατρικές παραστάσεις, όπως και κάποια άλλα Events. Έτσι η βεντάλια των προτάσεων καλύπτει όλο το φάσμα των τεχνών.
Είπε ακόμη, ότι με χαρά δέχονται φρέσκιες ιδέες συνεργασίας από καλλιτέχνες, έτσι ώστε ο στόχος της έρευνας και της διασκέδασης να ναι το ζητούμενο σ αυτό το σπίτι των τεχνών.
Συνεπώς αγαπημένε αναγνώστη . Ξέρεις που να πας για το ποτό σου . Αν δε, έχεις και καλλιτεχνικές τάσεις , ίσος βρήκες ένα σπίτι να τις στεγάσεις …..


Επισκεφθείτε επίσης το site τους www.faust.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: