Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

… I see the great mountains …



Τι συμβαίνει όταν μια παρέα μεγάλων παιδιών αγαπούν πολύ τα παραμύθια; Φτιάχνουν μια ομάδα και προσπαθούν να μεταφέρουν την αγάπη τους για τον ονειρικό αυτό κόσμο , στους ανθρώπους της πόλης. Δεν πέρασε πολύς καιρός από τότε που έμαθα ότι η ομάδα Pot Of Gold θα εμφανιζόταν στη σκηνή του θεάτρου Ειλισσός για να παρουσιάσουν με το δικό τους (μουσικό) τρόπο 4 παραμύθια της Κέλτικης παράδοσης.
Η παράσταση είναι πάντα sold out, και σχετικά πρόσφατα μπόρεσα να πάω. Πολύ αγχωμένος μην καθυστερήσω, πέρασα το κατώφλι του θεάτρου στις 20:48, ενώ η παράσταση θα άρχιζε στις 21:00 ακριβώς. Χαιρέτησα τον Κό Βασίλη Κρητικό, την μορφή που είναι συνυφασμένος με το θέατρο, πήρα το κρασί μου και καθώς πήγαινα να  μπω στην αίθουσα, σταμάτησα απότομα. Η γνώριμη αίθουσα με το όμορφο πιάνο, είχε μεταμορφωθεί σε ένα μικρό δάσος γεμάτο με μουσικά όργανα, σπαθιά και όλα εκείνα που συναντούμε στα παραμύθια με πριγκίπισσες και ιππότες. Με την καρδιά μου να σκιρτά όπως τότε που ήμουν μικρός και περίμενα την αδελφή μου να μου πεί ένα παραμύθι. Κάθισα στη μοναδική θέση που είχε απομείνει.
Λίγες στιγμές αργότερα. Τα φώτα έκλεισαν και μία λευκή νεράιδα διέσχισε την αίθουσα, για να βγει από το παράθυρο, τραγουδώντας με τη μαγευτική φωνή της το chi mi na mor  και η πρώτη ιστορία ξεκίνησε να εκτυλίσσεται με μουσική και πρόζα. Ακολούθησαν 3 ακόμη στις οποίες, συναισθήματα όπως χαρά, λύπη, συγκίνηση αλλά και νοσταλγία κάνουν όλους να νοιώθουν παιδιά. Η παράσταση κλείνει με μια συμμετοχή-έκπληξη του κοινού. Όλα τα παραμύθια, ντύνουν μουσικές διασκευές στα ελληνικά από κλασικά κέλτικα τραγούδια όπως Between the shadows, The elfin Knight, και πολλά άλλα.
Όσοι δεν έχετε πάει, σπεύσατε, είναι μια πολύ ξεχωριστή εμπειρία που ελπίζουμε να εμπνεύσει και άλλες ομάδες…

Δεν υπάρχουν σχόλια: