Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

ΚΥΛΙΟΜΕΝΗ ... ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ

Το θέμα το οποίο θα ήθελα σήμερα να θίξω , είναι κάτι που όλοι λίγο πολύ κάποτε έχουμε αντιμετωπίσει ... οι κυλιόμενες σκάλες στα μέσα μαζικής μεταφοράς .
Διάβασε λοιπόν αγαπημένε αναγνώστη τον πόνο μου και ταυτίσου μαζί μου . 
Ξυπνάς το πρωί στα άγρια χαράματα να πας στη δουλειά σου ή τη σχολή σου , ή απλά για να θαυμάσεις το υπέροχο μπετό της Αθήνας και τους καταπληκτικούς πλανόδιους που το Πάσχα πουλάνε χριστουγεννιάτικα τραπεζομάντιλα .
Μιας και ζεις στην Αθήνα , έχεις σαν δεδομένο ότι βιάζεσαι . Ντύνεσαι λοιπόν τσακ μπαμ , βρίζεις γιατί δεν βρίσκεις τα κλειδιά σου , μετά βρίζεις γιατί τόση ώρα ήταν μπροστά  σου και δεν τα έβλεπες γιατί βιαζόσουν και μετά βρίζεις γιατί ξέχασες το κινητό σου , επειδή ήσουν πολύ ταραγμένος όταν έβριζες για τα κλειδιά σου . Παίρνεις μια βαθειά ανάσα και εύχεσαι στο Θεό των αργοπορημένων Αθηναίων , να σε λυπηθεί αυτή τη φορά , και να σταθείς τυχερός και το τραίνο να σε περιμένει στην αποβάθρα . 
Παν τρέχοντας στο σταθμό και ναι! σε λυπήθηκε . Μπαίνεις στο τραίνο και διαβάζεις εφημερίδα . κατεβαίνεις Αττική να πάρεις το μετρό γιατί οι υπεύθυνοι ξέχασαν ότι πρέπει να φτιάξουν το τραίνο και παλεύεις να πας τρέχοντας στην αποβάθρα σου , σπρώχνοντας τον κόσμο που δεν κάνει έτσι , ούτε στη συναυλία του SAKIS . Περνάς το πλήθος , ευχαριστείς τη μαμά και τον μπαμπά που σε κάνανε αδύνατο και ευλύγιστο και επιβιώνεις σε όλο αυτό και μπαίνεις το μετρό . 
Περνούν οι στάσεις , και αφού σε έχουν , σπρώξει , πατήσει βρίσει κλπ ΦΤΑΝΕΙΣ! κι εκεί που λες , άντε.. οριακά είμαι μέσα .. τρέχεις να ανέβεις τις κυλιόμενες για να κερδίσεις χρόνο , και ..................  Υπάρχει ένας ,ο οποίος κάθεται στο αριστερό μέρος της σκάλας και αγναντεύει το υπερπέραν και απο πίσω του άλλοι 30 που βρίζουν .Και ερωτώ .. Γιατί αφού θες να το παίξεις Βουγιουκλάκη και να παραθερίσεις στο μετρό δεν κάθεσαι απλά από ΔΕΞΙΑ να πάω εγώ στη δουλεία μου σαν άνθρωπος?

αυτά ....






1 σχόλιο:

zefi είπε...

xaxaxaxaxaxa telio agaph m eleos mesa eisai pes ta bas kai se akousoun