Τρίτη 26 Απριλίου 2011

"Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες."


Παραθέτω κάτω κάτι που με εξόργισε , ακριβώς όπως το διάβασα , και έπειτα το σχολιάζω .

Προκήρυξη της οργάνωσης “ΑΜΑΝ” που μας μεταφέρει η Τρολυμπία

Την οργή της για την απόφαση του δημοφιλή δημάρχου Καμίνη να επιτρέψει το περιβόητο Gay Pride στην Αθήνα, εξέφρασε με ανακοίνωση της η οργάνωση Αντεξουσιαστών Μουσουλμάνων Αδερφών Νοσοκόμων που αναφέρει μεταξύ άλλων:

Ο κύριος Καμίνης δίνει ρεσιτάλ ρατσισμού και ξενοφοβίας
αφού δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι σε αυτή την πόλη δεν ζουν πλέον μόνο όμοιοι του αλλά είμαστε και εμείς, οι οικονομικοί μετανάστες και μετανάστριες του Ισλάμ.
Θα έπρεπε λοιπόν να σεβαστεί τα δικά μας ήθη και έθιμα που τιμωρούν την ομοφυλοφιλία με θάνατο και η εκδήλωση της σε δημόσιο χώρο απαγορεύεται αυστηρά στις πατρίδες μας.
Η απόφαση του να μας υποχρεώσει να γίνουμε μάρτυρες αυτού του αμαρτωλού, βλάσφημου θεάματος είναι φασιστική, ισλαμοφοβική και δείχνει έλλειψη σεβασμού απέναντι στο Ισλάμ και την μουσουλμανική μειονότητα.
Καλούμε τον δήμαρχο Καμίνη να σταματήσει αυτό το ρατσιστικό αίσχος. Εάν κρίνει ότι αυτό θα περιόριζε τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων, υπάρχει και η άλλη λύση,
Να τους αφήσει να παρελάσουν ώστε να ασκήσουν το δικαίωμα τους και μετά να αφήσει και εμάς να τους σκοτώσουμε, σύμφωνα με τα ήθη και τα έθιμα μας.
Οποιαδήποτε άλλη πράξη του θα δείξει το έλλειμμα σεβασμού που έχει για τους μετανάστες.


Έχοντας άφθονο θυμό  σχολιάζω λοιπόν προσπαθώντας να είμαι αξιοπρεπής..
 
Το Athens pride  ή  φεστιβάλ υπερηφάνειας , με βρίσκει πράγματι αντίθετο. Εν αρχή θα πω ότι δε βρίσκω το λόγο ο οποιοσδήποτε να είναι υπερήφανος για τη σεξουαλικότητά του , όποια και να είναι αυτή . Προτιμώ να είμαι περήφανος που είμαι καλός άνθρωπος , 'η καλός στη δουλειά μου κ.ο.κ . . Δεύτερον , πιστεύω ότι με τον τρόπο αυτό ενισχύεται η ομοφοβία , άρα και πάλι κατά την ταπεινή μου άποψη , το pride (τουλάχιστον με τον τρόπο που γίνεται τώρα) δεν θα έπρεπε να υπάρχει .Παρ όλα αυτά σέβομαι και το δικαίωμα των ανθρώπων αυτών που τους εκφράζει αυτή η εκδήλωση , να την κάνουν.
Αυτό όμως , που εγώ θα ήθελα να σχολιάσω, δεν είναι η χρηστικότητα του εν λόγω φεστιβάλ αλλά το σχόλιο και την επίσημη ανακοίνωση της ΑΜΑΝ .
Από την αρχή θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν είμαι ρατσιστής και μάλιστα έχω αρκετούς φίλους διαφόρων εθνικοτήτων και ο ένας εκ των καλυτέρων φίλων μου , είναι μιγάς . Διαβάζοντας ωστόσο , την ανωτέρω ανακοίνωση σκέφτομαι πως αρχικά ένας μετανάστης  , μεταναστεύει σε μία χώρα ώστε να έχει καλύτερες συνθήκες διαβίωσης . Αυτό σημαίνει θεωρητικά τουλάχιστον ότι ασπάζεται το status quo της χώρας εκείνης . Σε αυτή τη χώρα λοιπόν , το μεγαλύτερο μέρος των κατοίκων είναι Χριστιανοί και το σύνταγμα είναι χριστιανικά δομημένο . όπως αυτό το σέβομαι εγώ (ανεξαρτήτως αν συμφωνώ ή όχι) έτσι είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΈΝΟΙ να το σεβαστούν και όσοι ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ την Ελλάδα ως κατοικία.
Αντιλαμβάνομαι το γεγονός ότι ίσως με την εκδήλωση αυτή , τους δημιουργηθεί κάποιο ηθικό πρόβλημα αλλά τόσο καιρό εκείνοι (οι μετανάστες) δημιουργούν ΕΘΝΙΚΟ πρόβλημα . Όπως πολύ σωστά αναφέρει η απαράδεκτη αυτή επιστολή στους ΔΙΚΟΥΣ τους τόπους αυτά απαγορεύονται . όχι στους δικούς μας . και ούτε εμείς θα πάμε πίσω 100 χρόνια επειδή εκείνοι το επέλεξαν . εκφράζω λοιπόν τον απέραντο θυμό μου για την απαράδεκτη δήλωση και την ακόμα πιο απαράδεκτη στάση τον μεταναστών μουσουλμάνων για το κοινωνικό γίγνεσθαι την Ελλάδας.
 
"Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες."
-Βολτέρος-






9 σχόλια:

Δημήτρης είπε...

Καλημέρα Γιάννη!

Αν και με προβληματίζει προσωπικά η στάση των συγκεκριμένων μουσουλμάνων τολμώ να πω ότι πέφτεις στην ίδια παγίδα με αυτούς, αποδίδεις αυτό που λένε στην θρησκεία τους, τον πολιτισμό τους και στην χώρα από την οποία προέρχονται.

Όσο και αν αυτά έχουν υπάρξει εργαλεία στον "εξευγενισμό" τέτοιων πρακτικών που προτείνουν, δεν είναι λίγα τα παραδείγματα ανθρώπων που είναι ομοφυλόφιλοι, πιστοί στο Ισλάμ ή τον Χριστιανισμό ή σε άλλη θρησκεία χωρίς να θεωρούν ότι το ένα έρχεται σε αντίθεση με το άλλο. Αυτό και μόνο δείχνει την δυνατότητα συνύπαρξης αυτών των πραγμάτων και ότι δεν αποτελούν από την φύση τους 2 πράγματα αντίθετα και ασυμβίβαστα.

Στην εν λόγω περίπτωση, οι συγγραφείς της συγκεκριμένης ανακοίνωσης προσπαθούν να αποδώσουν αυτή τους την "άποψη" στο Ισλάμ και στα έθιμά τους, κάνοντας να φανεί οποιαδήποτε αντίθεση σε αυτούς ως Ισλαμοφοβία, ξενοφοβία, και άλλα. Στην πραγματικότητα αποτελεί μια παρωχημένη αντίληψη που αποδίδεται σε θρησκεία, όπως πολλάκις έχει γίνει και με τον Χριστιανισμό, ώστε να παραστήσει την κοινωνική άποψη ενός ολόκληρου θρησκευόμενου κόσμου.

Η αντίθεση σε αυτό δεν έρχεται μέσω της ευθείας αντιπαράθεσης στο θέμα της θρησκείας, των εθίμων, στο κατά πόσο έχουν δικαίωμα να ζητάνε να αλλάξει κάτι σε μια άλλη χώρα (σάμπως η Ευρώπη πολλάκις δεν έχει υποδείξει σε άλλες χώρες τι να κάνουν τόσο με θετικά όσο και αρνητικά αποτελέσματα; Και δεν είμαστε καν εκεί...). Δυστυχώς η διαδικασία απαιτεί πολύ περισσότερη δουλειά, ανάλυση μιας θρησκείας και των πιστεύω που πρεσβεύει και εναρμόνιση του ενός με το άλλο. Ας μην ξεχνάμε ότι στα ανθρώπινα δικαιώματα περιλαμβάνεται και το δικαίωμα επιλογής σε θρησκεία.

Βλέπω την χρυσή τομή κάπου ανάμεσα, και στεναχωριέμαι μόνο με όσους κατηγορούν άλλους για φανατισμό και κάνουν το ίδιο πάνω στα δικά τους πιστεύω, ενώ εξοργίζομαι με όσους χρησιμοποιούν τα πιστεύω και τις αδυναμίες του κόσμου για δικούς τους σκοπούς.

Ευχαρίστως να το συζητήσουμε και από κοντά αν θες. Καλή σου μέρα!

Marios_Laugh είπε...

Καθε αποψη ειναι δεκτη και ειμαι ανοιχτος σε καθε ειδους συζητηση αλλα δεν μπορω να δεκτω απο μια μειονοτητα να εχει τετοιες απαιτισεις απο την στιμγη που δεν εχει διαθεση να συμπεριφερθει ειρηνικα και ψυχραιμα.

Δημήτρης είπε...

Ούτε όμως και μια πλειοψηφία είναι ηθικό να το κάνει αυτό.

Ανώνυμος είπε...

Ειμαστε σιγουροι οτι πισω απο αυτη την οργανωση(ΑΜΑΝ) δεν κρυβεται ο Καννακης?

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά, το κείμενο φαίνεται ύποπτα κωμικό... Σε πρώτη φάση, αυτό το "Τρολυμπία" παραπέμπει σε τρολ - τρολάρισμα (http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A4%CF%81%CE%BF%CE%BB_%28%CE%94%CE%B9%CE%B1%CE%B4%CE%AF%CE%BA%CF%84%CF%85%CE%BF%29), η οργάνωση "ΑΜΑΝ" ακούγεται αλλού γι' αλλού (οργάνωση Αντεξουσιαστών Μουσουλμάνων Αδερφών Νοσοκόμων, ήμαρτον !!) και σε κάθε περίπτωση το κείμενο θυμίζει φαρσοκομωδία. Εγώ προσωπικά δεν θα το έπαιρνα σοβαρά.

Dino Kon είπε...

Ίσως όντως να πρόκειται για φάρσα, trolling ή οτιδήποτε, δεν παύει όμως να θίγει ένα πρόβλημα υπαρκτό.

Γιατί όμως πρόβλημα; Η εδραίωση ομάδων (άσχημη λέξη η μειονότητα) σε έναν τόπο είναι πρόβλημα; Η απαίτηση τους για σεβασμό είναι πρόβλημα;

Όχι. Το πρόβλημα βρίσκεται στην υπεροψία των ανθρώπων, των κάθε ανθρώπων. Που ζουν σε μία φούσκα, στην οποία θεωρούν το εγώ τους το σημαντικότερο.

Μπορείς να σκοτώσεις κάποιον επειδή δεν σου αρέσει ο τρόπος που περπατάει; Η φωνή του; Οι παρέες του; Οι σχέσεις του; Το όποιο κομμάτι του εαυτού του μπορεί να προβάλει στην κοινωνία;

Ναι.
Αλλά είναι κακό.

Αναφέρεται το βλάσφημο θέαμα... βλάσφημη είναι η βία, η αίσθηση της ανάγκης να σκοτώσεις κάποιον επειδή δεν σου αρέσει αυτό που κάνει, όχι το οποιοδήποτε θέαμα.

Προσωπική μου άποψη: η δήλωση, όσο αστεία και να φαίνεται, δείχνει φανατισμό, ο οποίος πηγάζει από την θρησκεία και τις παραδόσεις σε αυτή την περίπτωση. Οποιαδήποτε θρησκεία-παράδοση υποδεικνύει έναν συγκεκριμένο τρόπο ζωής στα μέλη της, τα βάζει σε έναν μπούσουλα. Ευτυχώς όσο περνάει ο καιρός, νομίζω τα φαινόμενα αυτά εκλείπουν και πρεσβεύει η λογική... περιμένω την εποχή που ο καθένας θα νιώθει αδελφός του άλλου με ανυπομονησία.

GeroGriniaris είπε...

Δηλαδή, δε σας προβληματίζει καθόλου το "Αντεξουσιαστών Μουσουλμάνων Αδερφών Νοσοκόμων";
Το "τρολυμπία" που φέρεται ως πηγή δε σας λέει κάτι;
Τρώτε ότι παραμύθι κυκλοφορήσει στο ίντερνετ;
Λυπάμαι, αλλά ρίξτε μια ματιά εδώ:
http://gerogriniaris.blogspot.com/2011/04/blog-post_5043.html
και εδώ
http://apneagr.blogspot.com/2010/10/e-mails.html

O_Αειθαλής είπε...

paidia itan olo ena kakogousto asteio...

Dino Kon είπε...

Ήταν λίγο κακόγουστο το αστείο, όμως ήταν και καυστικό και έδωσε τροφή στον νου. We like καυστικό.