Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Δείξε μου τη γραβάτα σου , να σου πω ποιος είσαι.....!

  Ήρθε η ώρα να γράψω για ένα αγαπημένο μου θέμα , για το οποίο φρόντισαν να μου δώσουν έναυσμα οι αγαπημένοι μας πολιτικοί .
  Είναι ένα αγαπημένο μέσο , για να γίνει το ντύσιμο του άντρα  κομψό , ενδιαφέρον στιλάτο νεανικό και άλλα τέτοια , όπως επίσης και γελοίο ή κακόγουστο , ανάλογα με την γραβάτα που επιλέγουμε ή τον τρόπο με τον οποίο επιλέγουμε να τη δένουμε ..
Ξεκινάμε από την αρχή λοιπόν … Μία γραβάτα μπορεί να τη συναντήσεις σε πολλά υφάσματα . Το ύφασμα να το επιλέξεις σύμφωνα με την περίσταση , το υπόλοιπο ντύσιμο και την εποχή που θα τη φορέσεις . Κατά την ταπεινή άποψη του γράφοντος , η καλύτερη επιλογή πάντα είναι το μετάξι . Κάποια πράγματα είναι θέμα class .
  Αφού βρήκες το υλικό , βρες και την κατάλληλη εμφάνιση ανάλογα με την περίσταση .. ας πούμε .. Θέλεις στη δουλειά σου να φαίνεσαι σοβαρός μπάς και πάρεις την προαγωγή που την κυνηγά και ο διπλανός σου .. Μη βάλεις  τον Ταζ … είναι πολύ χαριτωμένο .. κι εγώ έχω 2 τέτοιες γραβάτες αλλά δεν θα τις βάλω σε επαγγελματικό meeting …  Επίσης . Μη βάλεις για κανέναν λόγο γραβάτα που θα φόραγε ο Ταμτάκος . Μόνο εκείνος έκανε καριέρα με τέτοιες γραβάτες .. αν δεν είναι καλόγουστη  , μη τη βάλεις , δε χάθηκε κι ο κόσμος . Ακόμα .. Συνδύασε κάπως τα χρώματα . αν πρέπει να βάλεις κόκκινη , βάλε κόκκινη , όχι πράσινη που μέσα της καταπιέζει ψυχολογία κόκκινης.. Πολλοί το δοκίμασαν , αλλά ποτέ δεν έπιασε.
Ανάλογα με την ηλικία και τα κιλά σου βάλε το σωστό πάχος γραβάτας . Αν είσαι 18 χρονών και αποφάσισες ότι θέλεις να το κάνεις , μη φορέσεις τη χοντρή γραβάτα του πατέρα σου .. δεν είσαι  50 χρονών …. Αν πάλι θέλεις να το παίξεις τζόβενο , το λεπτό γραβατόνι , δεν σου ταιριάζει .. μη βάλεις καθόλου .. μπορεί και να σε σώσει . Ά , το τελευταίο δεν συνδυάζεται καθόλου καλά με αξεσουάρ μπυροκοίλη.
  Έφτασε η ώρα του κόμπου , μια ώρα δύσκολη . Αρχικά , η απόληξη της  θα πρέπει να φτάνει ακριβώς ανάμεσα στην αρχή και στη μέση της αγκράφας στη ζώνη. Τώρα πρέπει να επιλέξεις τον κόμπο . 


  Υπάρχουν τέσσερα είδη κόμπων γραβάτας: four in hand (λεπτός), half winsdor (μέτριος), full winsdor (χοντρός), και pratt (μοντέρνος). Ο four in hand είναι ο πιο δημοφιλής, ο πιο απλός και ο πιο κομψός.  Ο half winsdor επίσης είναι ένας κλασσικός κόμπος. Έχετε κατά νου, ότι ο full winsdor είναι κάπως "μεγαλίστικος" . Οι winsdor κόμποι πήραν το όνομά τους προν τιμή του Δούκα του Winsdor της Αγγλίας, αν και ο ίδιος ο Δούκας ποτέ του δεν φόρεσε τέτοιου είδους γραβάτα. Ο pratt είναι ο χρονολογικά νεώτερος και μάλλον ο πιο δύσκολος. Αν δεν τα καταφέρνετε τόσο καλά με αυτούς τους κόμπους μην ανησυχείτε. Δοκιμάστε την δική σας εκδοχή. Στα τέλη της δεκαετίας του 1990 δύο ερευνητές του Πανεπιστημίου Cambridge οι Thomas Fink και Yong Mao χρησιμοποιώντας μαθηματικά μοντέλα  ανακάλυψαν ότι μπορούν να γίνουν 85 διαφορετικά είδη κόμπων σε μια συνηθισμένη γραβάτα. Μάλιστα, ανακάλυψαν ότι εκτός από τα 4 γνωστά είδη κόμπων που προαναφέραμε υπάρχουν 6 ακόμα είδη κόμπων που μπορούν να μας δώσουν ένα ευχάριστο αισθητικά αποτέλεσμα!
  Αυτά έχω να πω . Μην ξεχνάς ότι η γραβάτα είναι  δείγμα της προσωπικότητάς σου . ο συνδυασμός των ανωτέρω πληροφοριών  , είναι που δείχνει το ποιος είσαι .. Good luck

Δεν υπάρχουν σχόλια: